STEM!
JE PENSIOEN
IS HET WAARD.


VERKIEZINGEN 2018
VERANTWOORDINGSORGAAN

Van 12 tot en met 30 maart 2018 zijn de verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan (VO) van het Spoorwegpensioenfonds. Op deze site lees je er alles over.

images/Verkiezingen_video_thumbnail.original.png

Het VO beoordeelt en adviseert het bestuur van het Spoorwegpensioenfonds. Elke vier jaar wordt het VO vernieuwd. Daarvoor worden verkiezingen gehouden.


Het VO bestaat uit afgevaardigden vanuit de deelnemers, werkgevers en gepensioneerden. Kies binnen jouw kiesgroep de kandidaat die het beste jouw pensioenbelangen kan behartigen. Zo heb je invloed op jouw pensioen. Stemmen is ook nog eens heel eenvoudig.

Het Verantwoordingsorgaan houdt namens jou toezicht en is een soort medezeggenschapsraad van ons pensioenfonds. Het behartigt de belangen van de achterban en adviseert het bestuur van het fonds.

Je mag stemmen als je op 1 januari 2018 pensioen bij het Spoorwegpensioenfonds opbouwt of pensioengerechtigd bent. Je ontvangt dan een week voor de verkiezingen een persoonlijke kiescode per post. Hiermee kan je van 12 tot en met 30 maart 2018 stemmen via internet of telefoon.

Je kunt van 12 tot en met 30 maart 2018 ook telefonisch stemmen. Meer uitleg hierover vind je in de folder die je een week voor de verkiezingen ontvangt.

Terug naar SPF
Ga jij stemmen op jouw kandidaat voor het VO?