Lees de ervaringen van collega's

Nog geen idee wat u later wilt?

Als u nog niet nagedacht heeft over uw pensioen, lees dan eens hoe uw collega’s hun pensioen hebben gepland en aangevraagd. Zij hebben mogelijk ook handige tips voor u. Lees hieronder de ervaringen van de heer P. Jansen (63), de heer J. de Bruin (66) en mevrouw R. van Vliet (65). Hun ervaringen helpen u misschien bij het maken van uw keuze. 


"De eerste keer dat ik de bedragen zag, schrok ik wel'


Interview


"Toen ik begon met werken had ik al het idee om op 62 jaar met pensioen te gaan. Ik vond dat echt een mooie leeftijd om te stoppen met werken. Dus ik ben al rond mijn 55e gaan kijken of dit haalbaar was. Met de pensioenplanner zie je makkelijk wat je kunt kiezen en wat je dan uitgekeerd krijgt. De eerste keer dat ik de bedragen zag schrok ik wel. Het bleek dat mijn pensioen wel erg laag was zolang ik nog geen AOW kreeg. Ik dacht toen even dat ik veel langer moest doorwerken. Totdat ik zag dat je kunt kiezen voor AOW-vervanging. Hiermee haal je een deel van je pensioen naar voren. Als snel werd duidelijk dat we net een beetje extra hebben om er samen vaker op uit te gaan als ik iets langer doorwerkte. Mijn tip voor collega’s? Kijk op tijd in de pensioenplanner wat je kunt verwachten. Het is fijn om te weten wat er al geregeld is. Je bepaalt dan zelf of je nog iets extra moet regelen."

'Eindelijk heb ik meer tijd voor mijn kleinkinderen!'


 foto

"Door berekeningen te maken in de pensioenplanner wist ik al wat er allemaal mogelijk was. Toch durfde ik het aanvraagformulier niet zomaar op te sturen. Daarom ben ik naar een pensioenworkshop gegaan. Dat was niet alleen informatief, maar ook gezellig! Je ontmoet er collega’s die ook met pensioen gaan. Zij zitten dus met dezelfde vragen óf komen juist met vragen waar je zelf niet aan gedacht hebt. Tijdens de workshop maak je ook berekeningen in de planner en kun je je persoonlijke vragen stellen. Aan het eind van de workshop was voor mij alles duidelijk en heb ik direct mijn pensioen aangevraagd. Best een vreemd gevoel dat het nu definitief is. Alhoewel ik me wel enorm verheug op meer tijd voor mijn kleinkinderen. Mijn tip voor collega’s? Ben je nog niet helemaal zeker van je aanvraag? Bezoek dan de pensioenworkshop. Dan heb je alle informatie die je nodig hebt. Bovendien is een bezoek aan Utrecht ook de moeite waard."


'Mijn tip voor collega's? Blijf niet met vragen rondlopen'

Interview man


"Met computers ben ik niet zo handig. Dus toen ik hoorde dat ik mijn pensioen kon aanvragen vanuit de pensioenplanner schrok ik een beetje. Uiteindelijk viel het gelukkig reuze mee. Toen ik voor het eerst met de pensioenplanner aan de slag ging heb ik het pensioenfonds gebeld. Ze hebben me uitgelegd hoe ik de keuzes kon invoeren en dat die keuzes niet definitief waren als je op ‘bevestigen’  klikte. Dat maakte het uitproberen van alle keuzes meteen leuk! Om het pensioen definitief aan te vragen ben ik nog wel naar een workshop gegaan. Hier kreeg ik antwoord op mijn laatste vragen en kon ik definitief mijn keuzes maken. Mijn tip voor collega’s? Blijf niet met vragen rondlopen. Door het pensioenfonds te bellen werd het aanvragen voor mij een stuk eenvoudiger. Je krijgt direct een medewerker met verstand van zaken aan de lijn. Erg prettig!"

E-mail

Heeft u vraag, klacht of wilt u informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact

Telefoon: (030) 232 93 25

Bezoekadres:
SPF Beheer
Arthur van Schendelstraat 850
3511 ML Utrecht

Openingstijden op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur
Ons kantoor is doordeweeks geopend van 9:00 - 17:00

Plan uw afspraak

Kijk in onze agenda en schrijf u in voor een pensioenworkshop of ander evenement.

Inschrijven

Inloopspreekuur

Maandag 10:00 - 16:00
Dinsdag 10:00 - 16:00
Woensdag 10:00 - 16:00
Donderdag 10:00 - 16:00
Vrijdag 10:00 - 16:00